Wat zijn de verschillen tussen onze balkonhekken?

Ben jij op zoek naar nieuwe balkonhekken? Dan ben je bij Renoparts aan het juiste adres! Met ruim 30 jaar ervaring in het fabriceren van balkonhekken en balustrades, hebben wij enorm veel kennis opgedaan en ons continu verbeterd. Vandaag de dag is ons aanbod groot én zijn de mogelijkheden voor jouw balkonhek zo goed als oneindig!

Wij krijgen dan ook vaak de vraag wat nou precies de verschillen zijn tussen onze vele soorten balkonhekken. In dit artikel beschrijven wij deze verschillen per balkonhek. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Spijlhekken

Spijlhekken zijn een van de populairste type hekwerken of balustrades. Dit type hek is gemaakt van aluminium en bevat rechthoekige spijlen die 15 millimeter dik en 30 millimeter breed zijn. Daarnaast is de standaard afgeronde dekrail 60 millimeter breed en bij het aanzicht van het hekwerk of balustrade zijn de 15 millimeter zijden zichtbaar. Hart op hart zitten de spijlen standaard op 110 millimeter waardoor het hek binnen de norm van het Bouwbesluit voor hekwerken en balustrades valt. De balusters van het spijlhek hebben een afmeting van 50 bij 50 bij 4 millimeter en worden bevestigd door middel van een voet- of muurplaat. Daarnaast is de opening van het spijlhek 95 millimeter breed wat betekent dat dit onder de vereiste 100 millimeter zit.
Met dit type hekwerk of balustrade zijn er veel mogelijkheden. Hij is namelijk verkrijgbaar in geanodiseerd aluminium of tegen een meerprijs in een RAL-kleur. Daarnaast zijn er tegen een meerprijs ook diverse mogelijkheden. Zo kun je namelijk op het hekwerk een oudhollandse of hardhouten handregel toevoegen.

Als laatste optie zou ook de handregel los boven het hekwerk kunnen worden gemaakt. Zo krijg je een extra accent met een handregel op je hekwerk + een extra regel op maximaal 20cm boven het hekwerk. Ook de hoogte en elementbreedte van het hekwerk zijn door jou te bepalen, wat ervoor zorgt dat je voor jouw spijlhek een eigen uniek ontwerp kunt samenstellen.

Striphekken

Een ander soort hekwerk wat we vaak tegenkomen zijn striphekken. Dit type hekwerk is goed toepasbaar als balustrade, maar wordt ook vaak gebruikt als frans balkonhekwerk. Striphekken bevatten strippen van 10 bij 48 millimeter en onderscheiden zich door de diepte van de strippen, deze zijn namelijk 48 millimeter diep. Dit zorgt voor een extra accent aan uw balustrade. De strakke lijnen en de diepte creëren namelijk een visueel effect, waardoor het van dichtbij lijkt alsof het hekwerk extra open is, terwijl het van een schuin aanzicht een meer gesloten geheel lijkt. Dit wordt ook wel het waaier effect genoemd.

Net zoals bij de spijlhekken zitten de strippen ook op 110 millimeter hart op hart van elkaar. Dit zorgt ervoor dat ook dit type aluminium striphekwerk voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit voor hekwerken en balustrades. Bij ons striphekwerk heb je de keuze uit geanodiseerd aluminium of tegen een meerprijs aluminium met poedercoating in iedere standaard RAL-kleur, afwijkende RAL-kleuren en opmaat gemaakte kleuren zijn ook mogelijk en worden per project gecalculeerd. Daarnaast zijn er ook nog andere opties waar u uit kunt kiezen. Zo is er keuze uit een standaard afgeronde handregel, een hardhouten regel of een losgekoppelde handregel en kun je ook de hoogte van het hek aanpassen. Daarnaast is het ook mogelijk om de montage op de constructie te doen of de montage tegen de constructie. De montage zelf is erg eenvoudig, waardoor klanten vaak kiezen om dit zelf uit te voeren. Bij een levering zit altijd een tekening en zijn de montage benodigdheden bijgevoegd. Gereedschap is wel benodigd, denk daarbij aan een boor voor in het materiaal waar je in bevestigt en een sleutel 13 + een sleutel 17.

Montage uitbesteden? Uiteraard staat ons team van ervaren professionals klaar om jouw hekwerk te monteren in een geselecteerd deel van Nederland.

Lamel 70mm / 100mm

Heb jij behoefte aan meer privacy op jouw balkon? En wil je dat het balkon in klassiek oud-Hollandse stijl is en daarnaast ook nog eens onderhoudsvriendelijk? Dan zijn lamellenhekken de perfecte keuze! Dit type hek biedt namelijk meer privacy en maakt jouw balkon eleganter door zijn slanke uitstraling. De lamellenhekken zijn verkrijgbaar met 70 millimeter en 100 millimeter lamel, waarvan beide typen 20 millimeter dik zijn. Daarnaast kun je ook voor een aangepaste tussenmaat kiezen, wat het ontwerp speelser maakt. De tussenmaat kan gekozen worden van 40 tot maximaal 100mm.

Op basis van het gekozen ontwerp kunnen lamellenhekken een traditionele of een klassieke uitstraling krijgen. Het lamelhekwerk is er standaard in iedere RAL-kleur en de hek-elementen zijn aan de uiteinden, net als al onze hekwerken, voorzien van montagebeugels met stelruimte. Twijfel jij nog of dit type balkonhek geschikt is voor jou? Laat ons dan gerust weten wat jouw wensen zijn.

Glashekken

Wil jij jouw terras een wat luxere uitstraling geven? Dan zijn glashekken dé geschikte optie. Glashekken worden veel gebruikt als terrashek, in Franse balkons of als galerij hekwerk. De glashekken zijn standaard voorzien van veiligheidsglas met dubbele ruit en folie. De dikte van de glasplaat is afhankelijk van het type hekwerk, de wens van de klant en de plaats van de toepassing. Met de plaats bedoelen wij diverse windgebieden. Hoe meer het hekwerk wordt blootgesteld aan extreme windtoestanden, hoe dikker het glas moet zijn. In de glashekwerken zijn er vier hoofdtypes. Hieronder zullen wij per hoofdtype omschrijven wat dit type glashek precies inhoudt.

Glashek balkon tussen balusterpalen (TB)

Het eerste type glashekwerk dat we in dit artikel beschrijven, is het hekwerk met de glasplaat tussen de balusterpalen. Dit glashek is het meest gebruikte type. Het glashekwerk is opgebouwd uit aluminium en heeft een onder- en bovenprofiel waar de glasplaat in is geklemd. De profielen zitten tussen de balusterpalen in gemonteerd en zowel binnen als buiten is de uitstraling van het glashek hetzelfde.

Het glashekwerk bevat kokerbalusters van 50 bij 50 millimeter en worden gelast op een standaard voet- of muurplaat van 100 bij 130 millimeter. Zowel het boven- als onder profiel zijn 50 bij 50 millimeter, waarbij het boven en onder-profiel voorzien zijn van een glasrubber. Bij de glasvulling heeft u keuze uit veiligheidsglas 44.2 helder of matte folie. Mocht u een andere vulling, kleur of dikte willen, dan is dit mogelijk op aanvraag. Daarnaast is dit type standaard voorzien van een licht afgeronde dekregel van 20 bij 60 millimeter breed. Extra opties voor dit glashekwerk zijn een oudhollandse dekregel in aluminium of hardhout of een losgekoppelde handregel.

Glashek balkon voorlangs (VB)

Het tweede type glashekwerk, is voor de balusters langs gemonteerd en hebben wij in 1 soort uitvoering. Dit type is verkrijgbaar in iedere standaard RAL-kleur en kan op aanvraag ook geanodiseerd aangeleverd worden. Het glashekwerk bestaat uit stripbalusters van 60 bij 10 millimeter breed en wordt gelast op een standaard voet- of muurplaat van 100 bij 130 millimeter.
Bij dit type glashekwerk is het bovenprofiel 30 bij 54 millimeter en voorzien van glasrubber. Het onderprofiel is 30 bij 34 millimeter en is ook voorzien van glasrubber. Beide profielen zijn 30 millimeter in het aanzicht. Ook bij dit type is er voor de glasvulling keuze uit veiligheidsglas 44.2 helder of matte folie en is een andere vulling, kleur of dikte mogelijk op aanvraag.

Geïnteresseerd in dit type glashekwerk? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Glashek balkon zijkant ingeklemd (ZI)

Het glashekwerk zijkant ingeklemd houdt in dat in plaats van een onder- en bovenprofiel er nu sprake is van zij-inklemming. Dit type glashekwerk is opgebouwd uit balusterpalen waar de glasplaten aan de zijkanten inschuiven, wat zorgt voor een extra transparant beeld. Ook steken de glasplaten aan de bovenzijde door, om zo het transparante ontwerp extra te verstevigen. Daarnaast klemt de baluster de glasplaat in dit systeem met een onzichtbaar systeem.

De klemstrips zijn 60 bij 4 millimeter breed en 60 millimeter in aanzicht. De binnenkant is recht en de buitenkant is afgerond. De stripbalusters zijn 80 bij 20 millimeter en worden blind gemonteerd op een standaard voetplaat van 100 bij 130 millimeter. Ook dit glashekwerk is verkrijgbaar in iedere standaard RAL-kleur. Voor de glasvulling kun je bij dit type kiezen uit veiligheidsglas 55.2 helder of matte folie. Ook hier kun je op aanvraag kiezen voor een andere vulling, kleur of dikte.

Geïnteresseerd in dit type glashekwerk? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Glashek balkon onder inklemming (OI)

Het laatste type glashekwerk dat we kennen is Onder Inklemming. Zoals de naam al onthult, wordt bij dit type hekwerk het glas alleen in een onderprofiel geklemd. Dit zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van het uitzicht op jouw balkon of terras.

Voor ieder glashekwerk geldt dat wij de montage kunnen verzorgen in een geselecteerd deel van Nederland of dat wij het hekwerk geheel op maat inclusief montagetekening kunnen aanleveren. Bij de laatste optie hebben wij het product zo gestandaardiseerd dat je het gemakkelijk zelf kunt plaatsen. Service vinden wij erg belangrijk, daarom staan wij altijd telefonisch paraat voor onze klanten! Kies jij er dus voor om jouw glashek zelf te monteren, maar lukt het toch niet helemaal? Twijfel dan niet en neem gerust even contact met ons op.

Geïnteresseerd in dit type glashekwerk? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Wil jij meer weten over de verschillende soorten balkonhekken? Wij helpen jou graag!

Onze balkonhekken zijn van topkwaliteit. Wij realiseren een strak en deugdelijk ontwerp met een mooie afwerking. Door de kwaliteit van onze balkonhekken kunnen wij een lange levensduur garanderen. Een kwalitatief hekwerk is daarom een waardevolle investering voor de lange termijn. Wij vinden het belangrijk dat je net als ons heel trots bent op het eindresultaat van jouw balkonhekken. Hier doen wij dan ook alles aan!

Neem daarom gerust contact met ons op, dan voorzien wij jou graag van vakkundig advies zodat je het balkonhek kiest dat bij jou past!